Snckers pentru diabetici

Snickers pentru diabetici

| | | | | |

Inca o reteta aproape imposibila isi face loc in paginile blog-ului nostru culinar si anume reteta de snickers pentru diabetici. Ati citit bine, da, snickers pentru diabetici.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de snickers pentru diabetici.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 15 minute.

Timp total: 25 minute.

Numar portii: 12.

Ingredientele necesare pentru reteta de snickers pentru diabetici:

  • 2 linguri ulei de cocos;
  • 2 curmale fara samburi;
  • 50 grame cacao;
  • 90 grame cocos deshidratat;
  • 240 ml indulcitor sirop;
  • 400 grame naut fiert rece;
  • 95 grame unt de arahide fara ulei sau zahar;
  • doua lingurite esenta de vanilie;
  • 225 grame arahide prajite si sarate;
  • 40 grame unt nesarat;
  • 200 grame ciocolata neagra fara zahar taiata in cubulete.

Modul de preparare pentru reteta de snickers pentru diabetici:

  1. Tapetati cu hartie de copt o tava patrata cu latura de circa 20 cm.
  2. Topiti uleiul de cocos intr-o tigaie la temperatura mica.
  3. Adaugati intr-un blender uleiul de cocos, curmalele, cacaua, cocosul deshidratat si o lingura din indulcitorul sub forma de sirop.
  4. Amestecati bine pana la completa omogenizare.
  5. Compozitia realizata adaugati-o in tava si distribuiti-o uniform ca baza cu ajutorul mainilor pe intreaga suprafata, apoi lasati-o sa se raceasca atat cat este nevoie.
  6. In continuare, in timp ce baza se raceste adaugati in blender partea a doua a compozitiei si anume: nautul, untul de arahide, esenta de vanilie si 60 ml din indulcitorul sub forma de sirop.
  7. Amestecati pana la omogenizare, apoi daca baza s-a racit distribuiti noul strat deasupra in mod egal, netezindu-l bine cu ajutorul unei linguri.
  8. Puneti la rece intregul preparat timp de o ora.
  9. In continuare amestecati arahidele coapte si sarate cu restul de indulcitor sub forma de sirop intr-o tigaie la foc mediu spre mic, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  10. Lasati un pic sa se raceasca apoi distribuiti uniform deasupra compozitie preparate anterior si lasata la rece timp de o ora.
  11. Topiti ciocolata la bain marie, apoi lasati-o sa se raceasca putin inainte de a o distribui ca strat final deasupra preparatului de tip Snickers.
  12. Lasati prajitura sa se raceasca pana cand ciocolata se intareste, apoi taiati-o in batoane egale.
  13. Serviti-o in siguranta de fiecare data cand simtiti nevoia de ceva dulce.

Numarul de glucide pentru o portie din reteta de Snickers pentru diabetici:

  • 40 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: CheeseCake cu capsune pentru diabetici.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi si utile retete dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale gratuite despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *