Salata de toamna

Salata de toamna

Retete pentru diabetici va propune reteta de salata de toamna. Salata de toamna este potrivita atat pentru persoanele care sufera de diabet zaharat, cat si pentru cele care sufera de boala renala.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru o portie de circa 200 grame.

Ingrediente necesare pentru salata de toamna:

  • circa 300 grame de varza alba sau rosie, oricare va place mai mult;
  • doi morcovi medii;
  • 50 grame nuci crude;
  • 20 grame de iaurt;
  • sucul de la o lamaie;
  • o legatura de marar tocat marunt.

Modul de preparare pentru salata de toamna:

  1. Tocati varza marunt si adaugati-i sare. Lasati-o sa se scurga bine.
  2. Curatati morcovii si dati-i pe razatoare, apoi adaugati-i peste varza si amestecati bine.
  3. Amestecati nucile cu iaurtul si sucul proaspat stors de la o lamaie.
  4. Adaugati sosul format peste morcovul si varza.
  5. Omogenizati amestecul si condimentati dupa gust.
  6. Adaugati mararul tocat marunt pentru un plus de gust si de culoare.

Valorile nutritionale pentru o portie de circa 200 grame:

  • calorii: 600 kcalorii;
  • lipide: 14 grame;
  • proteine: 3 grame;
  • glucide: 15 grame.

Incercati si reteta noastra de: Salata de sfecla cu hrean.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru informatii avizate despre diabetul zaharat vizitati blogul dedicat: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

1 thought on “Salata de toamna”

  1. Pingback: Turtite cu migdale sau nuci » Retete Diabetici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *