Pateu pacalit pentru diabetici
Retete pentru diabetici va prezinta reteta pateu pacalit. De ce pateu pacalit? Pentru ca el nu contine ficat, ci alte ingrediente si cu toate acestea preparatul final are gust asemenator cu pateul de ficat. Incercati si va veti convinge.
Retete pentru diabetici va ofera toate informatiile necesare: ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru intreaga cantitate.
Ingrediente necesare pentru reteta de pateu pacalit:
- doua cepe de dimensiune medie;
- 10 grame unt;
- 20 grame pesmet;
- 50 grame drojdie;
- 250 ml lapte 1,5%;
- doua oua fierte;
- un praf de enibahar;
- un praf de piper;
- sare.
Modul de preparare pentru reteta de pateu pacalit:
- Topiti untul la foc domol intr-o cratita.
- Cand untul s-a topit, aveti grija sa nu se arda, adaugati ceapa tocata marunt.
- Caliti ceapa in untul topit pana cand devine sticloasa si capata o culoare galbuie.
- Adaugati drojdia in lapte caldut, nu fierbinte.
- Adaugati pesmetul peste ceapa caramerizata impreuna cu laptele in care s-a dizolvat drojdia, sarea, piperul si praful de enibahar.
- Amestecati bine, pana cand se omogenizeaza tot amestecul.
- Lasati compozitia pe foc pana cand se ingroasa bine.
- Decojiti ouale, dati deoparte galbenusurile, tocati bine albusurile si adaugati-le in compozitia de pateu pacalit.
- Se pastreaza intreaga cantitate la rece si se serveste cu paine prajita la micul dejun.
Valori nutritionale pentru intreaga cantitate de pateu pacalit:
- calorii: 369.2 kcal;
- proteine: 12 grame;
- glucide: 35 grame;
- grasimi: 20 grame.
Incercati si reteta noastra de: Creveti la gratar cu usturoi.
Nu uitati sa ne dati Like pe pagina de FaceBook.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.
Pentru informatii corecte despre diabetul zaharat urmariti blogul dedicat: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.