Salata cu pesto si pui

Salata cu pesto si pui

|

Reteta de salata cu pesto si pui este racoritoare si potrivita pentru o zi de vara, va recomandam sa o incercati si in mod sigur o veti indragi.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de salata cu pesto si pui.

Numar portii: patru.

Ingredientele necesare pentru reteta de salata cu pesto si pui:

Pentru pesto:

  • o cana cu frunze de busuioc;
  • doua linguri nuci prajite (muguri de pin/alune de padure/nuci);
  • doua linguri Parmezan dat pe razatoare;
  • un catel de usturoi;
  • 1/4 cana ulei de masline;
  • sare si piper dupa gust.

Pentru salata:

  • jumatate de ceapa rosie mica, taiata in feliute subtiri;
  • 700 grame piept de pui fara piele si fara os;
  • o lingura ulei de masline;
  • 200 grame fasole verde;
  • patru zucchini medii;
  • 500 grame rosii cherry taiate in jumatate;
  • sare si piper dupa gust.

Modul de preparare pentru reteta de salata cu pesto si pui:

  1. Pentru pesto: puneti busuiocul, nucile, branza, usturoiul, sarea si piperul intr-un blender. Maruntiti bine ingredientele pentru circa un minut. Adaugati si uleiului, apoi mixati in continuare cu ajutorul blender-ului pana cand sosul de pesto capata o consistenta uniforma.
  2. Pentru salata: puneti ceapa intr-un bol, adaugati doua linguri de pesto si amestecati, apoi lasati compozitia sa se odihneasca.
  3. Puneti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Cand uleiul s-a incins adaugati pieptul de pui condimentat dupa gust si prajiti-l pe ambele parti timp de 6 – 9 minute sau pana se rumeneste bine. Cand este gata scoateti puiul din tigaie si inveliti-l in folie de aluminiu.
  4. Intre timp puneti apa la fiert si adaugati fasolea verde cand incepe sa clocoteasca. Fierbeti fasolea timp de 2 minute. Puneti-o in strecuratoare si lasati-o sa se scurga bine.
  5. Taiati zucchini in fasiute subtiri pe care le adaugati peste ceapa stropita cu pesto. Adaugati inca o treime din sosul pesto ramas.
  6. Taiati puiul in cubulete si adaugati-l impreuna cu restul de pesto, rosiile cherry si fasolea in bolul de salata.
  7. Amestecati bine si serviti sau lasati salata putin la frigider.

Valorile nutritionale pentru reteta de salata cu pesto si pui:

  • calorii: 555 kcal;
  • glucide: 20 grame;
  • proteine: 50 grame;
  • lipide: 30 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra: Prajitura cu rubarba pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabeti si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Pentru informatii actuale si corecte despre diabet accesati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *