Salata cu pesto si pui
Reteta de salata cu pesto si pui este racoritoare si potrivita pentru o zi de vara, va recomandam sa o incercati si in mod sigur o veti indragi.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de salata cu pesto si pui.
Numar portii: patru.
Ingredientele necesare pentru reteta de salata cu pesto si pui:
Pentru pesto:
- o cana cu frunze de busuioc;
- doua linguri nuci prajite (muguri de pin/alune de padure/nuci);
- doua linguri Parmezan dat pe razatoare;
- un catel de usturoi;
- 1/4 cana ulei de masline;
- sare si piper dupa gust.
Pentru salata:
- jumatate de ceapa rosie mica, taiata in feliute subtiri;
- 700 grame piept de pui fara piele si fara os;
- o lingura ulei de masline;
- 200 grame fasole verde;
- patru zucchini medii;
- 500 grame rosii cherry taiate in jumatate;
- sare si piper dupa gust.
Modul de preparare pentru reteta de salata cu pesto si pui:
- Pentru pesto: puneti busuiocul, nucile, branza, usturoiul, sarea si piperul intr-un blender. Maruntiti bine ingredientele pentru circa un minut. Adaugati si uleiului, apoi mixati in continuare cu ajutorul blender-ului pana cand sosul de pesto capata o consistenta uniforma.
- Pentru salata: puneti ceapa intr-un bol, adaugati doua linguri de pesto si amestecati, apoi lasati compozitia sa se odihneasca.
- Puneti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Cand uleiul s-a incins adaugati pieptul de pui condimentat dupa gust si prajiti-l pe ambele parti timp de 6 – 9 minute sau pana se rumeneste bine. Cand este gata scoateti puiul din tigaie si inveliti-l in folie de aluminiu.
- Intre timp puneti apa la fiert si adaugati fasolea verde cand incepe sa clocoteasca. Fierbeti fasolea timp de 2 minute. Puneti-o in strecuratoare si lasati-o sa se scurga bine.
- Taiati zucchini in fasiute subtiri pe care le adaugati peste ceapa stropita cu pesto. Adaugati inca o treime din sosul pesto ramas.
- Taiati puiul in cubulete si adaugati-l impreuna cu restul de pesto, rosiile cherry si fasolea in bolul de salata.
- Amestecati bine si serviti sau lasati salata putin la frigider.
Valorile nutritionale pentru reteta de salata cu pesto si pui:
- calorii: 555 kcal;
- glucide: 20 grame;
- proteine: 50 grame;
- lipide: 30 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra: Prajitura cu rubarba pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabeti si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.
Pentru informatii actuale si corecte despre diabet accesati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.