Oua scotiene pentru diabetici
Reteta de oua scotiene pentru diabetici este delicioasa si relativ usor de preparat. Scotienii considera ouale scotiene o gustare delicioasa ce poate fi servita in fuga.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de oua scotiene pentru diabetici.
Numar portii: sapte.
Ingrediente necesare pentru reteta de oua scotiene pentru diabetici:
- sapte oua mari;
- 340 grame carnati proaspeti;
- 1/4 cana parmezan;
- 1/4 cana faina de cocos;
- 1/4 lingurita usturoi;
- un ou batut cu putina sare;
- sare si piper;
- ulei de masline.
Modul de preparare pentru reteta de oua scotiene pentru diabetici:
- Spalati bine ouale si puneti-le intr-o oala cu apa rece. Puneti oala pe aragaz si fierbeti ouale timp de patru minute.
- Dupa fierbere opriti focul si lasati ouale in apa fierbinte pentru inca cinci minute, apoi scoateti-le din oala si adaugati-le in alta oala unde ati pus in prealabil apa rece. Lasati ouale in continuare sa se odihneasca in apa rece pentru inca cinci minute.
- In timp ce ouale se fierb amestecati pana la omogenizare parmezanul cu faina de cocos, usturoiul, sarea si piperul.
- Decojiti ouale sub jet de apa rece si asezati-le intr-o farfurie pe care ati pus un prosop de hartie. Pentru ca reteta sa va reuseasca trebuie sa stergeti bine ouale.
- Indepartati membrana carnatilor si amestecati bine continutul acestora pana la omogenizare.
- Impartiti compozitia in sapte parti egale.
- Luati o parte, puneti-o in palma dreapta si cu ajutorul degetelor mainii stangi aplatizati carnea in asa fel incat sa formati un oval de circa 1/2 cm grosime.
- Plasati un ou fiert in centrul ovalului si impaturiti-l bine. Rotiti in mana pentru a va asigura ca ati pus carnea in jurul oului in grosime egala.
- Puneti oul pe o farfurie si continuati ca la pasul 8 pana cand impaturiti toate cele sapte oua fierte.
- In timp ce va ocupati cu ouale incalziti cuptorul la 180 grade Celsius si tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt.
- Cand sunt gata treceti fiecare ou impaturit in parte prin oul batut cu putina sare si amestecul de parmezan, faina de cocos, usturoi, sare si piper, apoi asezati-le pe rand in tava tapetata cu hartie de copt, stropiti-le putin cu ulei de masline.
- Introduceti tava la cuptor si lasati ouale scotiene sa se coaca pana cand devin aurii. Daca ati preincalzit bine cuptorul atunci ouale scotiene vor fi gata imediat.
- Se pot servi atat calde, cat si reci.
Valori nutritionale pentru o portie de oua scotiene pentru diabetici:
- calorii: 321,5 kcal;
- grasimi: 28 grame;
- glucide: 2 grame;
- proteine: 15 grame.
Incercati si reteta noastra de: Fursecuri cu banane pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale video GRATUITE accesati canalul de Youtube: Dr. Daniela Petrache.
Puteti urmari si blogul nostru dedicat diabetului aici: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.