Calzone cu spanac si branza
Reteta de calzone cu spanac si branza este o alegere potrivita atat pentru diabetici, cat si pentru cei care sufera de intoleranta la gluten. Calzone cu spanac si branza poate fi potrivita si pentru ovo-lacto-vegetarieni.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de calzone cu spanac si branza.
Timp total: o ora.
Timp de preparare: 20 minute.
Timp de coacere: 40 minute.
Portii: sase.
Ingredientele necesare pentru reteta de calzone cu spanac si branza:
Pentru umplutura:
- doua linguri cu unt;
- un catel de usturoi pisat;
- trei cani cu baby spanac tocat mare;
- jumatate de lingurita cu pudra de ceapa;
- jumatate de lingurita cu sare;
- un sfert de lingurita cu piper macinat;
- un sfert de lingurita cu nucsoara;
- un sfert de cana cu branza feta sfaramata;
- jumatate de cana de branza ricotta;
- jumatate de cana de branza mozzarella rasa;
- un ou.
Pentru aluat:
- doua cani de branza mozzarella rasa;
- 100 grame crema de branza;
- un ou;
- o cana si jumatate cu faina de migdale.
Mod de preparare pentru retetea de calzone cu spanac si branza:
Pentru umplutura:
- Topiti untul la temperatura medie, aveti grija sa nu se arda.
- Adaugati usturoiul si caliti-l timp de 1 minut.
- Adaugati spanacul, pudra de ceapa, sarea, piperul si nucsoara. Gatiti timp de 2 – 3 minute, amestecand din cand in cand. Cand spanacul s-a inmuiat, dar cat inca isi pastreaza culoarea, indepartati de pe foc.
- Adaugati feta, ricotta si mozzarella, apoi amestecati bine pana la omogenizare.
- La final adaugati oul si amestecati bine, apoi lasati compozitia sa se odihneasca.
Pentru aluat:
- Puneti mozzarella data prin razatoare si crema de branza intr-un vas termorezistent. Introduceti bolul in cuptorul cu microunde.
- Topiti branza in cuptorul cu microunde in bolul neacoperit la temperatura ridicata timp de 1 – 2 minute sau pana cand aceasta este complet topita.
- Scoateti bolul din cuptorul cu microunde si amestecati pana cand se formeaza o compozitie omogena din toate tipurile de branza.
- Adaugati oul si faina de migdale. Amestecati bine cu o spatula sau o furculita pana cand se formeaza un aluat ferm.
- Framantati aluatul cu mana timp de 2 – 3 minute pentru a va asigura ca aluatul a fost bine amestecat si ca are o consistenta neteda.
Pentru coacere:
- Preincaziti cuptorul la 200 grade Celsius.
- Impartiti aluatul in doua parti egale. O parte o aplatizati cu ajutorul unui facalet in asa fel incat sa obtineti o forma patrata.
- Adaugati umplutura deasupra pastrand un centimetru distanta de margine si strangeti marginile.
- Cealalta jumatate de aluat o intindeti la fel cu ajutorul unui facalet si o taiati in fasii de circa 2 cm.
- Decorati painica asa cum vedeti in poza sau utilizati-va inspiratia.
- Daca doriti puteti unge painica cu galbenus si puteti presara mac sau susan deasupra.
- Coaceti timp de circa 35 de minute si lasati sa se raceasca pentru inca 30 de minute.
Valori nutritionale pentru o portie din reteta de calzone cu spanac si branza:
- 458.4 kcal;
- 36 grame grasimi;
- 9 grame carbohidrati;
- 24 grame proteine.
Incercati si reteta noastra de: Prajitura cu lamaie.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de Facebook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.
Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.