Calzone cu spanac si branza - dieta keto

Calzone cu spanac si branza – dieta keto

Reteta de calzone cu spanac si branza este o alegere potrivita atat pentru diabetici, cat si pentru cei care sufera de intoleranta la gluten. Calzone cu spanac si branza poate fi potrivita si pentru ovo-lacto-vegetarieni.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de calzone cu spanac si branza.

Timp total: o ora.

Timp de preparare: 20 minute.

Timp de coacere: 40 minute.

Portii: sase.

Ingredientele necesare pentru reteta de calzone cu spanac si branza:

Pentru umplutura:

  • doua linguri cu unt;
  • un catel de usturoi pisat;
  • trei cani cu baby spanac tocat mare;
  • jumatate de lingurita cu pudra de ceapa;
  • jumatate de lingurita cu sare;
  • un sfert de lingurita cu piper macinat;
  • un sfert de lingurita cu nucsoara;
  • un sfert de cana cu branza feta sfaramata;
  • jumatate de cana de branza ricotta;
  • jumatate de cana de branza mozzarella rasa;
  • un ou.

Pentru aluat:

  • doua cani de branza mozzarella rasa;
  • 100 grame crema de branza;
  • un ou;
  • o cana si jumatate cu faina de migdale.

Calzone cu spanac si branza - dieta keto

Mod de preparare pentru retetea de calzone cu spanac si branza:

Pentru umplutura:

  1. Topiti untul la temperatura medie, aveti grija sa nu se arda.
  2. Adaugati usturoiul si caliti-l timp de 1 minut.
  3. Adaugati spanacul, pudra de ceapa, sarea, piperul si nucsoara. Gatiti timp de 2 – 3 minute, amestecand din cand in cand. Cand spanacul s-a inmuiat, dar cat inca isi pastreaza culoarea, indepartati de pe foc.
  4. Adaugati feta, ricotta si mozzarella, apoi amestecati bine pana la omogenizare.
  5. La final adaugati oul si amestecati bine, apoi lasati compozitia sa se odihneasca.

Pentru aluat:

  1. Puneti mozzarella data prin razatoare si crema de branza intr-un vas termorezistent. Introduceti bolul in cuptorul cu microunde.
  2. Topiti branza in cuptorul cu microunde in bolul neacoperit la temperatura ridicata timp de 1 – 2 minute sau pana cand aceasta este complet topita.
  3. Scoateti bolul din cuptorul cu microunde si amestecati pana cand se formeaza o compozitie omogena din toate tipurile de branza.
  4. Adaugati oul si faina de migdale. Amestecati bine cu o spatula sau o furculita pana cand se formeaza un aluat ferm.
  5. Framantati aluatul cu mana timp de 2 – 3 minute pentru a va asigura ca aluatul a fost bine amestecat si ca are o consistenta neteda.

Pentru coacere:

  1. Preincaziti cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Impartiti aluatul in doua parti egale. O parte o aplatizati cu ajutorul unui facalet in asa fel incat sa obtineti o forma patrata.
  3. Adaugati umplutura deasupra pastrand un centimetru distanta de margine si strangeti marginile.
  4. Cealalta jumatate de aluat o intindeti la fel cu ajutorul unui facalet si o taiati in fasii de circa 2 cm.
  5. Decorati painica asa cum vedeti in poza sau utilizati-va inspiratia.
  6. Daca doriti puteti unge painica cu galbenus si puteti presara mac sau susan deasupra.
  7. Coaceti timp de circa 35 de minute si lasati sa se raceasca pentru inca 30 de minute.

Valori nutritionale pentru o portie, circa 1/6 din cantitatea totala de preparat:

  • 437 calorii;
  • 36 grame grasimi;
  • 9 grame carbohidrati;
  • 4 grame fibre;
  • 24 grame proteine.

Incercati si reteta noastra de: Prajitura cu lamaie.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de Facebook: Retete pentru diabetici.

Pentru consultatii la medicul nostru diabetolog, accesati: Clinica Virtuala Dr. Petrache.

Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!