Portocale in aluat

Portocale in aluat

|

Retete pentru diabetici va prezinta desertul portocale in aluat. Portocalele in aluat au extrem de putine glucide pe portie si reprezinta o varianta perfecta de desert pentru persoanele ce sufera de diabet zaharat.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare si modul de preparare pentru intreaga cantitate.

Numar de portii: 4 portii.

Ingredientele necesare pentru portocale in aluat:

  • 200 grame portocale;
  • un ou;
  • 80 ml lapte 1,5%;
  • 40 grame faina integrala;
  • 10 ml ulei;
  • 10 ml coniac;
  • sare.

Mod de preparare pentru portocale in aluat:

  1. Decojiti portocalele si apoi taiati-le in felii.
  2. Separati albusul de galbenus.
  3. Bateti albusul spuma cu un praf de sare.
  4. Amestecati bine galbenusul cu laptele, adaugati faina, uleiul, coniacul si mai adaugati putina sare.
  5. Cand amestecul de galbenus si lapte s-a omogenizat bine, adaugati treptat cu ajutorul unei linguri albusul batut spuma.
  6. Amestecati incet pentru a pastra textura aerata a spumei de albus. La final trebuie sa ajungeti la o compozitie omogena.
  7. Se incalzeste bine o tigaie antiaderenta.
  8. Se trece fiecare felie de portocala prin aluatul format anterior si se plaseaza pe rand in tigaia antiaderenta.
  9. Se prajeste aluatul pe ambele parti si se serveste ca gustare sau desert dupa masa.

Incercati si reteta noasta de: Prajitura arabeasca.

Nu uitati sa dati Like pe pagina noastra de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.

Pentru mai multe informatii legate de diabetul zaharat si nu numai accesati blogul dedicat: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *