Oua cu ciocolata pentru diabetici
Se apropie Pastele, asa ca o reteta de oua cu ciocolata pentru diabetici este potrivita, in concluzie am cautat si am gasit ceva delicios si sigur pentru glicemie in acelasi timp.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de oua cu ciocolata pentru diabetici.
Timp de preparare: 15 minute.
Timp de racire: 20 minute.
Timp total: 35 minute.
Numar de portii: 12.
Forma necesara: tava de silicon pentru oua de ciocolata.
Ingredientele necesare pentru reteta de oua cu ciocolata pentru diabetici:
Pentru coaja de ou:
- 150 grame ciocolata fara zahar;
- o lingura cu unt.
Pentru umplutura:
- 250 grame mascarpone scos din frigider cu o ora inainte de a incepe prepararea oualelor;
- 114 grame unt la temperatura camerei;
- 80 grame indulcitor;
- un sfert de lingurita de colorant alimentar galben.
Modul de preparare pentru reteta de oua cu ciocolata pentru diabetici:
- Rupeti ciocolata in patratele si puneti-o intr-un bol impreuna cu untul.
- Topiti amestecul la bain marie sau in cuptorul cu microunde, apoi amestecati bine pana la omogenizare.
- Puneti cate o lingurita de ciocolata in fiecare forma de ou. Distribuiti ciocolata uniform in toata forma.
- Introduceti forma in congelator si pastrati-o acolo pana cand coaja se intareste.
- Repetati procesul pana cand v-au mai ramas doua treimi din ciocolata.
- Pentru umplutura, amestecati la temperatura camerei, untul cu indulcitorul pana cand obtineti un amestec pufos si omogen, apoi adaugati mascarponele scos din frigider cu o ora inainte de a incepe prepararea desertului.
- Amestecati din nou pana la omogenizare completa. Aveti grija sa nu amestecati prea mult!
- Un sfert din amestecul de unt, indulcitor si mascarpone il puneti intr-un bol separat si il colorati in galben cu ajutorul colorantului alimentar. In general nu aveti nevoie de mai mult de un sfert de lingurita de colorant alimentar.
- In continuare adaugati umplutura alba in cojile de ciocolata, faceti o adancitura in mijloc si adaugati umplutura de galbenus, apoi nivelati.
- Utilizand restul de ciocolata inchideti jumatatea de ou.
- Puneti in congelator ouale nou formate timp de douazeci de minute sau pana cand ciocolata s-a intarit bine.
Valori nutritionale pentru o portie din reteta de oua cu ciocolata pentru diabetici:
- calorii: 184 kcal;
- glucide: 1 gram;
- grasimi: 20 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Martipan fara zahar.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.
Pentru articole interesante despre diabet si nutritie accesati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.