Chiftele italienesti pentru diabetici
Pentru un pranz delicios va propunem reteta de chiftele italienesti pentru diabetici. Va asiguram ca veti descoperi un fel principal delicios pe care il veti gati de fiecare data cu placere.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de chiftele italienesti pentru diabetici.
Timp de preparare: cinci minute.
Timp de gatire: 30 de minute.
Timp total: 35 minute.
Portii: patru.
Ingredientele necesare pentru reteta de chiftele italienesti pentru diabetici:
- doua linguri ulei de masline;
- 70 grame ceapa tocata marunt;
- trei catei de usturoi pisati bine;
- 500 grame carne tocata de vita;
- doua linguri oregano;
- un ou mare;
- jumatate lingurita de sare;
- o treime lingurita de piper;
- 15 grame pecorino;
- 600 grame cubulete de rosii fara samburi si coaja;
- doua linguri piure de rosii;
- 100 grame mozzarella data pe razatoare;
- cateva frunze de busuioc.
Modul de preparare pentru reteta de chiftele italienesti pentru diabetici:
- Preincalziti cuptorul la 200 grade fara ventilator si 180 grade cu ventilator.
- Puneti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Adaugati ceapa tocata marunt si caliti timp de trei minute sau pana cand ceapa devine aurie si translucenta. Adaugati si usturoiul, continuati sa caliti pentru inca 30 de secunde.
- Indepartati tigaia de pe foc.
- Adaugati carnea tocata de vita, oregano, jumatate din cantitatea de ceapa si usturoi calita anterior, oul, o lingura de pecorino, sarea si piperul intr-un bol incapator. Amestecati bine cu o lingura sau cu mainile pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Cu mainile umede formati chiftelute cu diametrul de circa trei centimetri.
- Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si asezati chiftelutele formate anterior la distanta de trei degete. Coaceti chiftelutele in cuptor pana cand devin maronii.
- Intr-o tigaie adaugati cubuletele de rosii, piureul de rosii si restul de amestec de ceapa si usturoi calit la pasul doi.
- Condimentati cu sare, piper si oregano, amestecati bine, apoi adaugati pe foc si aduceti la temperatura de fierbere.
- Fierbeti amestecul timp de cinci minute sau pana cand capata o consistenta mai groasa.
- Puneti amestecul format intr-un vas termorezistent, distribuiti uniform, iar deasupra asezati chiftelele.
- Presarati deasupra intregului preparat mozzarella data pe razatoare si restul de pecorino.
- Introduceti vasul in cuptorul preincalziti si coaceti preparatul timp de 15 – 20 de minute sau pana cand branza este complet topita.
- Decorati cu frunze proaspete de busuioc si piper proaspat macinat.
Valori nutritionale pentru o portie de chiftele italienesti pentru diabetici:
- calorii: 453 kcal;
- glucide: 15 grame;
- lipide: 30 grame;
- proteine: 30 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Supa crema cu broccoli si fistic pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet accesati canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.
Pentru articole legate de diabet si nu numai accesati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.