Muschi de vita cu ciuperci si varza de Bruxelles
Reteta de muschi de vita cu ciuperci si varza de Bruxelles este potrivita pentru un pranz delicios in familie, fie ca suferiti sau nu de diabet zaharat.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de muschi de vita cu ciuperci si varza de Bruxelles.
Numar portii: maxim 8.
Timp de pregatire: 20 minute.
Timp de gatire: 30 minute.
Timp total: 50 minute.
Ingredientele necesare pentru reteta de muschi de vita cu ciuperci si varza de Bruxelles:
- doi catei de usturoi;
- o legatura de patrunjel proaspat tocat;
- o lingura cu cimbru proaspat;
- o lingurita salvie proaspata;
- trei linguri ulei de masline;
- o lingura mustar Dijon;
- sare si piper dupa gust;
- 1,4 kg muschi de vita;
- 500 grame varza de Bruxelles;
- 200 grame ciuperci;
- 2 salote mari;
- o lamaie medie;
- doua linguri parmezan ras;
- 60 ml smantana;
- o lingura hrean ras.
Modul de preparare pentru reteta de muschi de vita cu ciuperci si varza de Bruxelles:
- Adaugati in blender cateii de usturoi, patrunjelul, cimbrul si salvia proaspata. Maruntiti-le bine apoi adaugati o lingura cu ulei de masline, o lingura cu mustar Dijon, sare si piper. Mixati din nou pentru omogenizare.
- Fasonati muschiul de vita de grasime, daca este nevoie. Stergeti muschiul bine cu un prosop de hartie, apoi inveliti-l uniform in pasta realizata la pasul 1. Lasati apoi muschiul sa se odihneasca pentru o ora la temperatura camerei.
- Curatati varza de Bruxelles si taiati-o pe jumatate, taiati ciupercile in sferturi daca sunt mari si in jumatati daca sunt mici, tocati salota marunt. Dati pe razatoarea mica coaja de lamaie si amestecati-o cu parmezanul ras. Feliati subtire jumatate din lamaia fara coaja si pastrati feliutele pentru servire. Introduceti totul la frigider pana cand incepeti prepararea.
- Stoarceti jumatatea ramasa de lamaie si amestecati zeama de lamaie cu smantana si hreanul. Condimentati dupa gust cu sare si piper. Acoperiti si lasati la rece.
- Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius si pregatiti raftul din mijloc.
- Adaugati muschiul de vita intr-o tava pe centru, iar in jurul acestuia puneti varza de Bruxelles, ciupercile si salota. Condimentati legumele si stropiti-le cu uleiul de masline ramas.
- Coaceti preparatul in cuptorul preincazit timp de 30 de minute sau pana cand temperatura interna a muschiului a ajuns la 60 grade Celsius.
- Cand este gata scoateti tava din cuptor, inveliti muschiul de vita intr-o folie de aluminiu si lasati-l sa se odihneasca timp de 10 minute. Reintroduceti tava in cuptor si continuati coacerea legumelor pentru inca cinci minute.
- Cand sunt gata adaugati peste legume amestecul de coaja de lamaie si parmezan ras.
- Pentru servire feliati muschiul de vita si adaugati-i garnitura de legume stropita cu sosul de lamaie, smantana si hrean.
- Decorati preparatul cu feliutele de lamaie taiate subtiri.
Valori nutritionale pentru reteta de muschi de vita cu ciuperci si varza de Bruxelles:
- calorii: 564 kcal;
- glucide: 10 grame;
- proteine: 40 grame;
- lipide: 40 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Lasagna cu zucchini.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.
Va invitam sa vizitati blog-ul nostru partener pentru cele mai noi si corecte informatii: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.