Mini placinte cu fructe pentru diabetici

Mini placinte cu fructe pentru diabetici

Reteta de mini placinte cu fructe pentru diabetici arata minunat si are un gust deosebit. Va invitam sa o incercati si nu veti regreta.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de mini placinte cu fructe pentru diabetici.

Timp de preparare: 15 minute.

Timp de coacere: 18 minute.

Timp de racire: 20 minute.

Timp total: 53 minute.

Numar de portii: 8.

Ingredientele necesare pentru reteta de mini placinte cu fructe pentru diabetici:

Pentru aluat:

  • 150 grame faina de migdale;
  • jumatate de lingurita de guma de xanthan;
  • jumatate de lingurita de praf de copt;
  • putina sare;
  • 70 grame unt rece;
  • 30 grame crema de branza;
  • un ou mare.

Pentru umplutura:

  • 140 grame cubulete de mar fara coaja;
  • 20 grame fulgi de migdale;
  • zeama de la un sfert de lamaie;
  • zeama de la un sfert de portocala;
  • 20 grame merisoare uscate;
  • 1/2 lingurita ghimbir;
  • 1/2 lingurita scortisoara;
  • trei linguri indulcitor;
  • 30 grame unt topit;
  • o lingura apa;
  • optional o lingurita zeama de lamaie;
  • optional o lingurita brandy.

Modul de preparare pentru reteta de mini placinte cu fructe pentru diabetici:

Pentru umplutura:

  1. Puneti toate ingredientele in afara de brandy si fulgii de migdale intr-o tigaie si fierbeti la temperatura mica timp de cinci minute pana obtineti o textura groasa.
  2. Adaugati fulgii de migdalele si optional brandy.
  3. Incorporati fulgii de migdale usor in umplutura pana obtineti o textura omogena.

Pentru aluat:

  1. Amestecati intr-un bol toate ingredientele uscate: faina de migdale, guma de xanthan, praful de copt si sarea.
  2. Adaugati untul si crema de branza, amestecati pana la omogenizare, apoi incorporati si oul.
  3. Formati aluatul intr-o bila si acoperiti-l cu folie de plastic.
  4. Puneti-l in frigider si lasati-l acolo timp de 20 de minute.
  5. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  6. Intindeti aluatul cu ajutorul unui facalet.
  7. Din aluatul intins trebuie sa obtineti 8 forme de baza si 8 stelute.
  8. In cazul in care aluatul se incalzeste prea tare pentru a putea fi manevrat reintroduceti-l in frigider pentru cinci, maxim 10 minute.
  9. Ungeti cu unt o forma de briosa si adaugati baza, continuati cu umplutura (circa o lingura) si cu steluta.
  10. Ungeti stelutele cu ou batut bine.
  11. Coaceti timp de 18 minute in cuptorul preincalzit.
  12. Inainte de a le scoate din forme, lasati-le la racit. Pudrati-le cu indulcitor.

Valori nutritionale pentru o portie din reteta de mini placinte cu fructe pentru diabetici (circa 60 grame):

  • calorii: 249.6 kcal;
  • glucide: 9 grame;
  • proteine: 6 grame;
  • lipide: 21 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Salata cu pui si ou pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Ai un restaurant si doresti sa treci in meniu si valorile nutritionale? Ai un blog culinar si vrei sa treci in detalii si valorile nutritionale? Specialistul nostru te poate ajuta, trimite mail la doctor@retetediabetici.ro si totul se va rezolva!

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!