Aluat sarac in glucide - dieta keto

Aluat sarac in glucide – dieta keto

Reteta de aluat sarac in glucide, face parte din dieta keto si se potriveste pentru diabetici, dar si pentru cei cu intoleranta la gluten sau Boala Celiaca.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru o portie din reteta de aluat sarac in glucide.

Timp total: 7 minute.

Timp de preparare: 5 minute.

Timp de coacere: 2 minute.

Portii: sase.

Ingrediente pentru reteta de aluat sarac in glucide:

  • 2 canii cu mozzarella rasa;
  • 100 grame crema de branza;
  • 1 cana si jumatate de faina de migdale;
  • un ou mare.

Modul de preparare pentru reteta de aluat sarac in glucide:

  1. Puneti mozzarella data prin razatoare si crema de branza intr-un bol termorezistent.
  2. Introduceti bolul neacoperit in cuptorul cu microunde si lasati branza sa se topeasca la temperatura ridica timp de 1 – 2 minute sau cat este necesar.
  3. Scoateti bolul din cuptorul cu microunde si amestecati cu ajutorul unei spatule pana cand compozitia se omogenizeaza.
  4. Adaugati faina de migdale si oul peste amestecul de branza.
  5. Amestecati bine cu o spatula sau cu o furculita pana cand obtineti un aluat ferm.
  6. Framanati aluatul cu mana timp de 2 – 3 minute pentru a va asigura ca au fost incorporatele toate ingredientele si ca ati obtinut un aluat neted.
  7. Tineti aluatul acoperit cu o carpa sau cu o folie de plastic pana cand doriti sa il folositi.

Valori nutritionale pentru 1/6 din cantitate sau o portie:

  • 326 calorii;
  • 25 grame grasimi;
  • 7 grame carbohidrati;
  • 21 grame proteine.

Incercati si reteta noastra de: Calzone cu spanac si branza.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru informatii despre diabet si nutritie, accesati blogul dedicat: Diabet, nutritie si boli metabolice.

Pofta mare!

1 thought on “Aluat sarac in glucide – dieta keto”

  1. Pingback: Mic dejun cu somon afumat » Retete Diabetici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!