Melci cu scortisoara
Reteta de melci cu scortisoara este un desert de poveste. Patiseriile prezinta in vitrina de foarte multe ori acest preparat de care diabeticii nici nu indraznesc sa se apropie. Tocmai de aceea am pregatit astazi pentru ei o varianta sigura de melci cu scortisoara.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de melci cu scortisoara.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de gatire: 20 minute.
Timp total: 30 minute.
Numar portii: doisprezece.
Ingredientele necesare pentru reteta de melci cu sortisoara:
- 175 grame mozzarella data pe razatoare;
- 80 grame faina de migdale extra fina;
- doua linguri crema de branza;
- un ou la temperatura camerei;
- 1/2 lingurita praf de copt.
Pentru umplutura:
- doua linguri apa;
- doua linguri indulcitor;
- doua lingurite scortisoara.
Pentru glazura:
- doua linguri crema de branza;
- o lingura iaurt grecesc;
- doua picaturi de indulcitor lichid vanilat.
Modul de preparare pentru reteta de melci cu scortisoara:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Topiti mozzarella data pe razatoare impreuna cu crema de branza intr-o tigaie neaderenta la foc mediu sau la cuptorul cu microunde (90 secunde, amestecand la 45 de secunde).
- Aveti grija sa nu fierbeti branza, ci doar sa o topiti.
- Bateti bine oul pastrat la temperatura camerei.
- Peste oul batut adaugati toate ingredientele uscate: faina de migdale si praful de copt.
- Mixati bine pana la omogenizare, apoi adaugati branza topita. Amestecati cu ajutorul unei spatule, apoi cu framantati cu ajutorul mainilor aluatul format.
- Daca aluatul este lipicios, ungeti-va mainile cu ulei.
- Formati o minge de aluat pe care o impartiti in sase mingii mai mici de circa 50 grame.
- Din mingiutele mici formati fasiute de circa 40 de cm lungime, ca in poza de mai jos.
- Intindeti aluatul intr-un stat cat mai subtire.
- Pregatiti umplutura cu scortisoara: puneti apa la fiert, apoi adaugati scortisoara si indulcitorul. Amestecati pana la omogenizare.
- Distribuiti pasta de scortisoara deasupra fasiilor de aluat in mod uniform.
- Rulati fiecare fasie de aluat intr-un melc.
- Taiati melcisorii pe lung, in asa fel incat dintr-un melc mare sa aveti doi melci mai mici.
- Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si puneti cei 12 melci formati la usoara distanta unul de celalalt.
- Coaceti preparatul in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute.
- In timp ce melcisorii sunt in cuptor, pregatiti glazura. Amestecati crema de branza cu iaurtul grecesc si indulcitorul lichid vanilat.
- Distribuiti glazura in mod uniform peste melcisorii calzi si serviti cu placere.
Sfaturi suplimentare:
- aceasta reteta functioneaza mai bine cu mozzarella data deja pe razatoare din supermarket, daca veti cumpara mozzarella si o veti da pe razatoare veti observa ca aceasta are un continut crescut de lichid si va distruge preparatul;
- aluatul este destul de greu de manevrat, va recomandam sa va ungeti mainile cu ulei;
- in cazul in care aluatul se raceste, reincalziti-l pentru a-l face mai usor de manevrat;
- nu va lasati pacaliti de dimensiunea melcisorilor pentru ca ei sunt foarte satiosi;
- pentru umplutura puteti utiliza unt in loc de apa, acesta le va da un plus de gust melcilor;
- daca nu gasiti indulcitor lichid vanilat, puteti adauga o fiola de esenta de vanilie.
Valori nutritionale pentru o portie din reteta de melci cu scortisoara:
- calorii: 151 kcal;
- glucide: 5 grame;
- proteine: 10 grame;
- grasimi: 10 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Clatite americane cu scortisoara.
Nu uitati sa va abonati la NewsLetter si sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.
Avem un blog partener plin de articole interesante despre diabet si nutritie, va invitam sa il lecturati: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.