Marmelada de portocale

Marmelada de portocale pentru diabetici

Va plac portocalele? Si noua! Tocmai de aceea ne-am gandit sa gasim o reteta pentru diabetici care sa contina … ati ghicit, portocale! Marmelada de portocale pentru diabetici pe care o descriem mai jos este absolut delicioasa si sigura pentru voi.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare, dar si valorile nutritionale pentru reteta de marmelada de portocale pentru diabetici.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 2 ore si 30 de minute.

Timp total: 2 ore si 40 de minute.

Numar de portii: 50.

Ingredientele necesare pentru reteta de marmelada de portocale pentru diabetici:

  • 900 grame portocale cu coaja;
  • sucul de la o lamaie;
  • 480 ml apa;
  • 240 grame indulcitor pudra.

Modul de preparare pentru reteta de marmelada de portocale pentru diabetici:

  1. Spalati bine portocalele pentru a indeparta ceara, apoi lasati-le la scurs.
  2. Cand s-au scurs bine taiati-le capetele, apoi taiati-le in sferturi si indepartati samburii.
  3. Feliati sferturile de portocala pe cat de subtire puteti, cu cat mai subtire cu atat mai bine.
  4. Adaugati feliutele subtiri de portocala impreuna cu sucul de la o lamaie si apa, intr-o oala.
  5. Puneti oala pe foc, aduceti la temperatura de fierbere, puneti capacul si lasati sa fiarba timp de doua ore la foc mic.
  6. Dupa cele doua ore indepartati capacul si cresteti focul la mediu.
  7. Adaugati indulcitorul si amestecati pentru omogenizare.
  8. Lasati marmelada sa scada amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde.
  9. Cand a scazut suficient, adaugati marmelada in borcane si pastrati-o in frigider cand s-a racit bine.

Marmelada de portocale

Informatii suplimentare:

  • Ar trebui sa aveti la final circa 700 grame marmelada de portocale pentru diabetici.
  • O lingura de marmelada contine circa 3 grame de glucide.
  • Puteti ajusta indulcitorul dupa gust, daca doriti o marmelada mai dulce puteti adauga doua cani de indulcitor.
  • Alegeti portocalele zemoase cu coaja subtire.
  • Gustul este usor amarui, iar aceasta aroma se datoreaza coajei. Daca nu va place gustul amarui indepartati coaja si utilizati doar fructul.
  • Puteti inlocui portocalele cu mandarine si chiar cu lamai.
  • Pastrati marmelada in frigider pentru maxim 3 luni.

Valori nutritionale pentru o portie de circa 14 grame din marmelada de portocale pentru diabetici:

  • calorii: 12;
  • glucide: 3 grame;
  • proteine: 0,2 grame;
  • lipide: 0,1 grame.

Incercati si reteta noastra de: Omleta vietnameza pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru programari la Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si nu numai vizionati canalul de YouTube Dr. Daniela Petrache.

Va invitam sa vizitati si blogul partener plin de informatii corecte despre diabet si nutritie: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Va asteptam cererile pentru inscrierea in grupul nostru de suport si sprijin: Despre diabet si nutritie.

Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!