Macaroane cu branza pentru diabetici

Macaroane cu branza pentru diabetici

| | |

Astazi mancam macaroane cu branza si da, le facem potrivite pentru diabetici. De ce? Pentru ca reteta de macaroane cu branza clasica nu e ideala pentru diabetici, insa varianta noastra este perfecta.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de macaroane cu branza pentru diabetici.

Timp de preparare: 5 minute.

Timp de pregatire: 55 minute.

Timp total: o ora.

Numar portii: sase.

Ingredientele necesare pentru reteta de macaroane cu branza pentru diabetici:

  • 600 grame partea alba a conopidei;
  • 300 grame partea verde din broccoli;
  • o lingurita si jumatate de ulei de masline;
  • jumatate de lingurita de sare;
  • 90 grame bacon.

Pentru topping-ul de branza:

  • o lingura de unt;
  • doi catei de usturoi pisati bine;
  • 240 ml iaurt;
  • 90 grame mozzarella data pe razatoare;
  • 150 grame crema de branza;
  • 60 grame branza cheddar data pe razatoare.

Modul de preparare pentru reteta de macaroane cu branza pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 200 grade fara ventilator sau 180 grade cu ventilator.
  2. Puneti intreaga cantitate de broccoli si conopida pe o tava antiaderenta, stropiti-le cu ulei de masline si condimentati-le cu sare, apoi introduceti-le in cuptorul preincalzit pentru zece minute.
  3. Taiati bacon-ul in cubulete si adaugati-l peste broccoli si conopida dupa cele zece minute. Mai lasati tava la cuptor pentru inca 20 de minute sau pana cand broccoli devine crocant.
  4. Intre timp adaugati lingura de unt intr-o tigaie impreuna cu usturoiul pisat bine si sotati la temperatura medie.
  5. Gatiti pana cand usturoiul devine auriu, circa 30 de secunde. Adaugati apoi iaurtul, jumatate din cantitatea de mozzarella data pe razatoare, intreaga cantitate de crema de branza si jumatate din cantitatea de branza cheddar.
  6. Amestecati bine, pana ce branzeturile s-au topit in intregime. Aveti grija sa nu se arda.
  7. Dupa ce branza s-a topit, mai pastrati la temperatura medie pe foc timp de doua minute.
  8. Daca preferati un sos mai subtire adaugati doua – patru linguri de apa sau lapte de migdale.
  9. Puneti amestecul de broccoli, conopida si sunca intr-un vas termorezistent. Adaugati amestecul de branzeturi topite anterior.
  10. Deasupra preparatului presarati in mod uniform restul de mozzarella si branza cheddar.
  11. Coaceti preparatul in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute sau pana cand topping-ul de branza a devenit auriu la suprafata.

Valori nutritionale pentru o portie de macaroane cu branza pentru diabetici:

  • calorii: 496.5 kcal;
  • glucide: 12 grame;
  • grasimi: 43 grame;
  • proteine: 15 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Fursecuri cu lamaie pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si nutritie accesati canalul de YouTube Dr. Petrache.

Pentru articole despre diabet si nutritie vizitati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *