Gogosi cu ciocolata fara zahar si gluten

Gogosi cu ciocolata fara zahar si gluten

| |

Reteta de gogosi cu ciocolata fara zahar si gluten poate fi degustata in siguranta atat de persoanele ce sufera de diabet zaharat, cat si de cele ce sufera de boala Celiaca sau intoleranta la gluten.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de gogosi cu ciocolata fara zahar si gluten.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 13 minute.

Timp total: 23 minute.

Numar de portii: 16.

Ingredientele necesare pentru reteta de gogosi cu ciocolata fara zahar si gluten:

  • 100 grame faina de migdale sau migdale maruntite bine;
  • 40 grame ciocolata fara zahar topita;
  • 40 grame unt moale;
  • trei linguri cacao;
  • patru oua;
  • 50 grame indulcitor pudra;
  • patru linguri smantana;
  • o lingurita praf de copt;
  • o lingurita esenta de vanilie.

Pentru glazura:

  • 60 grame ciocolata fara zahar;
  • doua lingurite indulcitor.

Modul de preparare pentru reteta de gogosi cu ciocolata fara zahar si gluten:

  1. Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
  2. Intr-un bol amestecati untul moale, cu smantana si indulcitorul. Cand amestecul s-a omogenizat adaugati ouale si esenta de vanilie.
  3. Amestecati bine pana la o omogenizare perfecta, apoi adaugati ciocolata topita fara zahar, pudra de cacao, faina de migdale si praful de copt. Mixati bine pana cand amestecul este uniform si ingredientele sunt perfect integrate.
  4. Pregatiti o tava de silicon pentru gogosi, ungeti-o cu putin ulei. Distribuiti uniform compozitia in 16 portii egale, aveti grija sa nu umpleti prea mult forma pentru ca veti pierde gaurica din mijloc.
  5. Introduceti tava in cuptor si coaceti timp de 13 – 15 minute.
  6. Pentru glazura topiti ciocolata la bain marie si amestecati-o cu indulcitorul.
  7. Cand gogosile sunt gata lasati-le sa se raceasca alaturi de glazura, apoi rand pe rand treceti gogosile prin sosul de ciocolata si lasati-le la scurs pe un grilaj in frigider.
  8. Daca doriti o glazura mai groasa, scufundati gogosile de doua ori in sosul de ciocolata.

Informatii suplimentare:

  • gogosile au un diamentru de 6 cm si cantaresc fiecare 25 grame;
  • tava folosita a fost de mini gogosi, daca aveti o tava de gogosi mari veti obtine cel mai probabil 8 portii si va trebui sa cresteti timpul de coacere cu 5 minute;
  • glazura se intareste, daca doriti o glazura mai moale adaugati o lingurita de smantana in compozitie.

Valori nutritionale pentru o portie din reteta de gogosi cu ciocolata fara zahar si gluten:

  • calorii: 148.5 kcal;
  • glucide: 5 grame;
  • proteine: 5 grame;
  • lipide: 12 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Frittata cu branza si legume.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutorile GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Avem un blog partner care va asteapta cu articole corecte despre diabet si nutritie: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *