Cloud bread pentru diabetici

Cloud bread pentru diabetici

| |

Reteta de cloud bread sau paine nor a devenit virala pe Tik Tok, insa reteta clasica nu este prea prietenoasa pentru diabetici, in concluzie ne-am gandit sa o adaptam putin pentru a o face potrivita si pentru voi.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de cloud bread pentru diabetici.

Numar portii: patru.

Timp de preparare: cinci minute.

Timp de coacere: 35 minute.

Timp total: 40 minute.

Ingredientele necesare pentru reteta de cloud bread pentru diabetici:

  • trei oua mari;
  • jumatate de lingurita cu praf de copt;
  • trei linguri cu crema de branza;
  • sare si piper dupa gust;
  • doua lingurite cu susan alb si negru.

Modul de preparare pentru reteta de cloud bread pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 150 grade Celsius si plasati gratarul pe raftul din mijloc.
  2. Pregatiti o tava de cuptor si tapetati-o cu hartie de copt.
  3. Separati galbenusurile de albusuri.
  4. Adaugati praful de copt peste albusuri.
  5. Bateti bine albusurile cu ajutorul unui mixer pana cand se formeaza o spuma ferma, in general intre 3 pana la 5 minute.
  6. Puneti cele trei linguri cu crema de branza intr-un bol ce poate fi introdus in cuptorul cu microunde. Puneti bolul cu branza in cuptorul cu microunde si lasati-l la putere medie circa 30 de secunde. Amestecati apoi bine pana la omogenizare si lasati-o sa se raceasca usor.
  7. Adaugati crema de branza topita si racita peste galbenusuri si condimentati dupa gust. Amestecati bine pana la omogenizare cu ajutorul unei spatule.
  8. Adaugati apoi crema de galbenus si branza obtinuta anterior, peste spuma de albus. Incorporati cu rabdare incercand sa nu distrugeti textura pufoasa a albusurilor.
  9. Distribuiti compozitia obtinuta in trei cercuri egale in tava de cuptor tapetata anterior. Nu va stresati prea tare, nu trebuie sa fie perfecte.
  10. Presarati deasupra susanul alb si negru.
  11. Coaceti painicile in cuptorul preincazit pana capata o culoare maronie, circa 25 – 28 minute.
  12. Inainte de a le servi lasati-le sa se raceasa pentru 20 de minute. Painicile se vor intari usor pe masura ce se racesc, asadar manevrati-le cu grija cat sunt calde.

Valori nutritionale pentru reteta de cloud bread pentru diabetici:

  • calorii: 134.6 kcal;
  • glucide: 5 grame;
  • proteine: 6 grame;
  • grasimi: 10 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Huevos Rancheros pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.

Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *