Friptura de curcan

Friptura de curcan

|

Retete pentru diabetici va propune reteta de friptura de curcan. Potrivita atat pentru o masa in familie, cat si pentru o masa de sarbatoare, friptura propusa astazi este o masa potrivita pentru diabetici.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale.

Numar de portii: zece.

Timp de preparare: 30 de minute.

Timp de gatit: 3 ore si 30 de minute.

Valori nutritionale pentru o portie de 492 grame din friptura de curcan:

  • calorii: 428.5 kcal;
  • glucide: 0 grame;
  • proteine: 65 grame;
  • grasimi: 18 grame.

Ingrediente necesare pentru friptura de curcan:

  • curcan de circa 5 kilograme proaspat sau decongelat;
  • o lamaie taiata in sferturi;
  • o ceapa curatata si taiata in sferturi;
  • 2 – 3 catei de usturoi necuratati, striviti usor;
  • 2 foi de dafin;
  • cimbru proaspat maruntit;
  • 12 feliute subtiri de bacon.

Modul de preparare pentru friptura de curcan:

  1. Incalziti cuptorul la 220 grade Celsius. Gatiti curcanul la aceasta temperatura pentru 30 de minute, apoi reduceti temperatura la 190 grade Celsius.
  2. Scoateti curcanul din cuptor si umpleti-l cu sferturile de lamaie, sferturile de ceapa, usturoiul, foile de dafin si cimbrul proaspat maruntit.
  3. Puneti bucatile de bacon una dupa alta peste curcanul umplut, exact ca in poza, apoi acoperiti-l cu folie de aluminiu.
  4. Gatiti cel putin 3 ore, indepartati folia cu 30 de minute inainte de expirarea timpului. In acest fel atat pielea curcanului, cat si baconul se vor rumeni frumos.
  5. Verificati daca curcanul este facut, apoi scoateti-l din cuptor.
  6. Lasati sa se odihneasca 30 de minute inainte de a-l transa.

Cateva sfaturi pentru o gatire perfecta:

  • Diferitele tipuri de curcan, vor necesita un timp diferit de gatire. In general timpul de gatire este de 30 – 35 minute pentru 1 kilogram.
  • Curcanul trebuie sa fie moale si suculent. Este gata atunci cand sucul se clarifica. Testati introducand o furculita in cea mai groasa parte a pieptului sau a pulpei. Daca utilizati un termometru, temperatura interna trebuie sa fie la 74 de grade Celsius.

Incercati si reteta noastra de: Mini budinca de Craciun.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.

Pentru informatii corecte si complete despre diabet, accesati blogul dedicat: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *