Friptura de curcan
Retete pentru diabetici va propune reteta de friptura de curcan. Potrivita atat pentru o masa in familie, cat si pentru o masa de sarbatoare, friptura propusa astazi este o masa potrivita pentru diabetici.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale.
Numar de portii: zece.
Timp de preparare: 30 de minute.
Timp de gatit: 3 ore si 30 de minute.
Valori nutritionale pentru o portie de 492 grame din friptura de curcan:
- calorii: 428.5 kcal;
- glucide: 0 grame;
- proteine: 65 grame;
- grasimi: 18 grame.
Ingrediente necesare pentru friptura de curcan:
- curcan de circa 5 kilograme proaspat sau decongelat;
- o lamaie taiata in sferturi;
- o ceapa curatata si taiata in sferturi;
- 2 – 3 catei de usturoi necuratati, striviti usor;
- 2 foi de dafin;
- cimbru proaspat maruntit;
- 12 feliute subtiri de bacon.
Modul de preparare pentru friptura de curcan:
- Incalziti cuptorul la 220 grade Celsius. Gatiti curcanul la aceasta temperatura pentru 30 de minute, apoi reduceti temperatura la 190 grade Celsius.
- Scoateti curcanul din cuptor si umpleti-l cu sferturile de lamaie, sferturile de ceapa, usturoiul, foile de dafin si cimbrul proaspat maruntit.
- Puneti bucatile de bacon una dupa alta peste curcanul umplut, exact ca in poza, apoi acoperiti-l cu folie de aluminiu.
- Gatiti cel putin 3 ore, indepartati folia cu 30 de minute inainte de expirarea timpului. In acest fel atat pielea curcanului, cat si baconul se vor rumeni frumos.
- Verificati daca curcanul este facut, apoi scoateti-l din cuptor.
- Lasati sa se odihneasca 30 de minute inainte de a-l transa.
Cateva sfaturi pentru o gatire perfecta:
- Diferitele tipuri de curcan, vor necesita un timp diferit de gatire. In general timpul de gatire este de 30 – 35 minute pentru 1 kilogram.
- Curcanul trebuie sa fie moale si suculent. Este gata atunci cand sucul se clarifica. Testati introducand o furculita in cea mai groasa parte a pieptului sau a pulpei. Daca utilizati un termometru, temperatura interna trebuie sa fie la 74 de grade Celsius.
Incercati si reteta noastra de: Mini budinca de Craciun.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.
Pentru informatii corecte si complete despre diabet, accesati blogul dedicat: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.