Creme Brulee fara zahar

Creme Brulee fara zahar

|

Creme Brulee fara zahar sau crema de zahar ars este delicioasa, nu cred ca exista o persoana care sa nu adore acest desert, insa daca sunteti diabetici, nici nu o puteti atinge. Reteta noastra de creme brulee fara zahar este adaptata pentru voi si nu va influenteaza glicemia.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru creme brulee fara zahar.

Timp de preparare: 20 minute.

Timp de gatire: 40 minute.

Timp total: o ora.

Portii: cinci.

Ingredientele necesare pentru creme brulee fara zahar:

  • 500 ml crema de nuca de cocos;
  • cinci galbenusuri mari;
  • 40 grame eritritol pudra;
  • doua linguri de esenta de vanilie.

Pentru suprafata crocanta:

  • doua linguri eritritol auriu.

Modul de preparare pentru creme brulee fara zahar:

  1. Incalziti crema de cocos cu o lingura din esenta de vanilie intr-o tigaie la temperatura medie.
  2. Asteptati pana cand crema de cocos incepe sa fiarba si apar primele bule. Nu fierbeti. Indepartati vasul de pe foc si lasati-l sa se raceasca timp de 15 minute.
  3. Intr-un bol adaugati galbenusurile, o lingura de esenta de vanilie si eritritolul pudra. Mixati cu ajutorul unui mixer timp de 2 – 3 minute sau pana culoarea compozitiei devine pala si isi dubleaza volumul.
  4. Adaugati treptat amestecul de crema de cocos si vanilie peste amestecul de galbenusuri, esenta de vanilie si eritritol pudra. Amestecati pana la omogenizare.
  5. Incalziti cuptorul la 160 de grade Celsius.
  6. Puneti compozitia in forme Ramekin. Umpleti 3/4 din forma.
  7. Puneti formele intr-o caserola si adaugati in caserola apa fierbinte in asa fel incat sa acopere o treime, cel mult o jumatate din inaltimea formei. In acest fel prajitura se va coace uniform.
  8. Coaceti timp de 40 de minute sau pana cand prajitura devine aurie la suprafata si putin umeda in mijloc. Mijlocul se va intari pe timpul racirii.
  9. Indepartati din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi raciti in frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
  10. Presarati deasupra eritritol si caramelizati-l utilizand o torta. Daca nu aveti torta plasati preparatul cu eritritolul presarat sub grill si lasati-l pana se caramelizeaza.
  11. Lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei pentru a se intari sau introduceti-l la frigider.

Valori nutritionale pentru o portie de creme brulee fara zahar:

  • calorii: 416.7 kcal;
  • glucide: 7 grame;
  • proteine: 7 grame;
  • grasimi: 40 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Lava cake fara zahar.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si nutritie accesati canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.

Pentru articole despre diabet si nu numai accesati blogul dedicat: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *