Crema de zahar ars pentru diabetici
Ati citit bine, pentru astazi va propunem reteta de crema de zahar ars pentru diabetici. Textura cremoasa si gustul delicios definesc acest tip de preparat, tocmai de aceea va invitam sa il incercati.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de crema de „zahar” ars pentru diabetici.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de gatire: 45 minute.
Timp total: 55 minute.
Numar portii: 3.
Echipament necesar: 3 forme ramekin de 10 cm x 5 cm.
Ingredientele necesare pentru reteta de crema de zahar ars pentru diabetici:
Pentru sirop:
- 70 grame indulcitor;
- 2 linguri si jumatate de apa.
Pentru crema:
- 70 grame indulcitor;
- 150 grame smantana;
- 200 grame lapte de migdale;
- doua oua mari;
- un galbenus;
- o lingurita esenta de vanilie;
- unt pentru a unge formele.
Modul de preparare pentru reteta de crema de zahar ars pentru diabetici:
- Ungeti formele ramekin cu unt.
- Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru sirop:
- Adaugati ingredientele (indulcitorul si apa) intr-o tigaie pe care o puneti pe foc la temperatura medie.
- Aduceti la temperatura de fierbere si lasati sa fiarba pana cand capata o culoare maronie, circa 4 – 5 minute.
- Aveti grija sa nu se arda.
- Cu ajutorul unei linguri adaugati siropul pe fundul formelor in cantitati egale.
Pentru crema:
- Intr-o tigaie adaugati smantana, laptele de migdale si indulcitorul.
- Puneti tigaia pe aragaz si aduceti la temperatura de fierbere la foc mic.
- Intr-un bol separat amestecati cele doua oua cu galbenusul pana obtineti o compozitie omogena.
- Indepartati amestecul cald de pe foc si integrati treptat compozitia de ou.
- Cand amestecul este uniform adaugati esenta de vanilie.
- Treceti compozitia prin sita, apoi distribuiti-o uniform si egal in formele ramekin.
- Puneti formele intr-un vas cu apa ce trebuie sa acopere circa o treime din forme.
- Introduceti la cuptor si coaceti timp de 45 de minute.
- Cand sunt gata lasati-le sa se raceasca la temperatura camerei, apoi introduceti-le in frigider pentru 4 ore sau cel mai bine peste noapte.
- Pentru a scoate preparatul din formele ramekin mai usor indepartati intai marginile.
Numarul de glucide pentru o portie din crema de zahar ars pentru diabetici:
- 3 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Omleta cu spanac si branza de capra pentru diabetici.
Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache: