Briose cu zmeura pentru diabetici

Briose cu zmeura pentru diabetici

| | | | |

O noua reteta delicioasa isi gaseste locul in paginile blog-ului nostru culinar si anume reteta de briose cu zmeura pentru diabetici. Avem si o colectie a celor mai delicioase briose pe site-ul nostru, o gasiti accesand pagina de mai jos:

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de briose cu zmeura pentru diabetici.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 25 minute.

Timp total: 35 minute.

Numar portii: 9.

Ingredientele necesare pentru reteta de briose cu zmeura pentru diabetici:

  • patru oua mari la temperatura camerei;
  • 75 grame unt topit si racit;
  • 80 grame iaurt simplu;
  • 250 grame faina de migdale;
  • 80 grame indulcitor granulat;
  • o lingura esenta de vanilie;
  • doua lingurite praf de copt;
  • 150 grame zmeura.

Pentru topping-ul sfaramicios:

  • 40 grame faina de cocos;
  • o lingura si jumatate unt topit;
  • o lingura indulcitor granulat;
  • un varf lingurita esenta de vanilie;
  • o lingurita scortisoara.

Modul de preparare pentru reteta de briose cu zmeura pentru diabetici:

Pentru aluatul de briose cu zmeura pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Tapetati cu hartie de copt o tava pentru briose.
  3. Bateti cele patru oua la temperatura camerei cu ajutorul unui mixer electric timp de 2 minute sau pana cand isi dubleaza compozitia.
  4. Adaugati peste compozitia de ou preparata anterior untul topit si racit, iaurtul simplu si esenta de vanilie. Amestecati pana la omogenizare.
  5. Intr-un vas separat amestecati ingredientele uscate: faina de migdale, indulcitorul granulat si praful de copt.
  6. Incorporati treptat ingredientele uscate in cele umede. Amestecati bine pana la obtinerea unei compozitii omogene.
  7. La final incorporati cu grija zmeura in aluatul de briose si distribuiti uniform compozitia in tava de briose pe care ati tapetat-o anterior.

Pentru topping-ul sfaramicios:

  1. Amestecati pana la omogenizare ingredientele necesare pentru topping: faina, untul topit, indulcitorul granulat, esenta de vanilie si scortisoara.
  2. Distribuiti amestecul realizat in mod uniform si in cantitate egala deasupra fiecarei briose.
  3. Coaceti briosele in cuptorul incalzit timp de 20 – 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.

Numarul de glucide pentru o portie din reteta de briose cu zmeura pentru diabetici:

  • 5 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Paine rapida pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *