Briose cu zmeura pentru diabetici
O noua reteta delicioasa isi gaseste locul in paginile blog-ului nostru culinar si anume reteta de briose cu zmeura pentru diabetici. Avem si o colectie a celor mai delicioase briose pe site-ul nostru, o gasiti accesand pagina de mai jos:
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de briose cu zmeura pentru diabetici.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de gatire: 25 minute.
Timp total: 35 minute.
Numar portii: 9.
Ingredientele necesare pentru reteta de briose cu zmeura pentru diabetici:
- patru oua mari la temperatura camerei;
- 75 grame unt topit si racit;
- 80 grame iaurt simplu;
- 250 grame faina de migdale;
- 80 grame indulcitor granulat;
- o lingura esenta de vanilie;
- doua lingurite praf de copt;
- 150 grame zmeura.
Pentru topping-ul sfaramicios:
- 40 grame faina de cocos;
- o lingura si jumatate unt topit;
- o lingura indulcitor granulat;
- un varf lingurita esenta de vanilie;
- o lingurita scortisoara.
Modul de preparare pentru reteta de briose cu zmeura pentru diabetici:
Pentru aluatul de briose cu zmeura pentru diabetici:
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Tapetati cu hartie de copt o tava pentru briose.
- Bateti cele patru oua la temperatura camerei cu ajutorul unui mixer electric timp de 2 minute sau pana cand isi dubleaza compozitia.
- Adaugati peste compozitia de ou preparata anterior untul topit si racit, iaurtul simplu si esenta de vanilie. Amestecati pana la omogenizare.
- Intr-un vas separat amestecati ingredientele uscate: faina de migdale, indulcitorul granulat si praful de copt.
- Incorporati treptat ingredientele uscate in cele umede. Amestecati bine pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- La final incorporati cu grija zmeura in aluatul de briose si distribuiti uniform compozitia in tava de briose pe care ati tapetat-o anterior.
Pentru topping-ul sfaramicios:
- Amestecati pana la omogenizare ingredientele necesare pentru topping: faina, untul topit, indulcitorul granulat, esenta de vanilie si scortisoara.
- Distribuiti amestecul realizat in mod uniform si in cantitate egala deasupra fiecarei briose.
- Coaceti briosele in cuptorul incalzit timp de 20 – 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.
Numarul de glucide pentru o portie din reteta de briose cu zmeura pentru diabetici:
- 5 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Paine rapida pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache: