Biscuiti cu afine pentru diabetici

Biscuiti cu afine pentru diabetici

|

Reteta de biscuiti cu afine pentru diabetici este usor de pregatit, delicioasa si sigura pentru persoanele care sufera de diabet zaharat.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de biscuiti cu afine pentru diabetici.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 20 minute.

Timp total: 30 minute.

Numar portii: opt.

Ingredientele necesare pentru reteta de biscuiti cu afine pentru diabetici:

  • 200 grame faina de migdale sau migdale macinate;
  • 50 grame indulcitor granulat;
  • un plic cu praf de copt;
  • 50 grame unt topit;
  • coaja de la o lamaie;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • un ou mare la temperatura camerei;
  • 50 grame afine proaspete;
  • inca un ou batut bine pentru uns.

Pentru glazura de lamaie:

  • 40 grame indulcitor pudra;
  • o lingurita zeama de lamaie.

Modul de preparare pentru reteta de biscuiti cu afine pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Amestecati ingredientele uscate intr-un bol pana la omogenizare: faina de migdale sau migdalele macinate, indulcitorul granulat si praful de copt.
  3. Intr-un bol separat mixati untul topit, zeama de lamaie, vanilia si oul pana omogenizare. Integrati apoi treptat ingredientele uscate si amestecati pana obtineti un aluat.
  4. In aluatul format adaugati afinele proaspete.
  5. Modelati aluatul intr-o minge si asezati-o pe o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizati mingea pana cand ajunge la o grosime de 2.5 cm.
  6. Taiati aluatul in triunghiuri egale pe care le asezati la distanta pe tava de copt. Ungeti-le cu oul batut.
  7. Coaceti biscutii timp de 20 de minute sau pana cand devin aurii. Cand sunt gata lasati biscuiti sa se raceasca complet in tava. La inceput cat sunt calzi sunt foarte fragezi, insa pe masura ce se racesc se intaresc.
  8. Pentru a face glazura amestecati indulcitorul cu zeama de lamaie pana la omogenizare, apoi distribuiti uniform deasupra biscuitilor raciti.

Valori nutritionale pentru o portie din reteta de biscuiti cu afine pentru diabetici:

  • calorii: 236.7 kcal;
  • glucide: 7 grame;
  • proteine: 7 grame;
  • lipide: 20 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Chec cu afine pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale video GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Articole corecte si interesante despre diabet si nu numai gasiti pe blog-ul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *